zondag 9 juli 2023

Wie doet wat in het Voedselbos?


Het Voedselbos is een initiatief van buurtbewoners voor buurtbewoners. Iedereen is welkom om deel te nemen aan het project. Dat deelnemen kan veel vormen hebben. 

Veel mensen vinden het leuk om door het Voedselbos heen te wandelen of lekker op het bankje te zitten en te genieten van het steeds veranderende landschap. Sommige mensen doen mee aan de activiteiten zoals bijvoorbeeld een rondleiding. Anderen helpen mee: gewoon keer bij een plantdag, of veel vaker (applaus voor Laura en Ad 😀).


 De werkgroep Voedselbos bestaat uit Barbara, Robert, Catharina, Henk en Jolanda. De werkgroep is praktisch bezig met klussen in het bos en andere dingen (zoals koffie zetten en wéér de rommel bij de picknickbank weghalen 😏) maar houdt zich ook bezig met de langere lijn en het ontwerp. De werkgroep organiseert activiteiten en neemt initiatieven voor werkdagen in het Voedselbos. De werkgroepleden doen dat ook vrijwillig. Wij leven graag in een groene omgeving en houden ervan met de natuur bezig te zijn, vooral samen met anderen. 

Dan blijft er nog veel werk over. Bijvoorbeeld het vinden van geld voor nieuwe aanplant, het afstemmen met de gemeente die eigenaar is van de grond, administratie en boekhouding.... Hierbij is het bestuur van de NLGR voor het Voedselbos van grote waarde.

Het is heel leuk om samen met al deze mensen bezig te zijn met een mooie groene leefomgeving, nu en in de toekomst. Wil je hier je steun aan geven? Alle hulp is welkom, groot of klein, eenmalig of vaker. Neem dan contact met ons op. Of word lid van de NLGR. Dat kan al vanaf 10 euro per jaar!    
  

vergaderen met het bestuur van de NLGR
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bosmaaiercertificaat behaald!

Het gras staat hoog in het Voedselbos. De grote paden worden gemaaid door de gemeente, maar de kleinere paden willen we af en toe zelf maaie...