donderdag 20 juni 2024

Bosmaaiercertificaat behaald!Het gras staat hoog in het Voedselbos. De grote paden worden gemaaid door de gemeente, maar de kleinere paden willen we af en toe zelf maaien met de bosmaaier. Nou is het belangrijk om dit wel op een veilige manier te doen. Daarom hebben we van de NLGR de mogelijkheid gekregen om mee te doen aan een bosmaaiercursus. Begin juni heeft Barbara als eerste van de werkgroep de cursus met goed gevolg doorlopen.

Barbara: " Het was heel nuttig. Ik heb veel geleerd over het gebruik en onderhoud van de bosmaaier. Maar ook over de veiligheid. Een bosmaaier kan een steentje met zoveel kracht wegschieten dat het jezelf of iemand die in de buurt staat lelijk kan verwonden. Ik heb geleerd hoe ik dit kan voorkomen en dat is wel fijn als we aan de slag gaan in het bos."

In de toekomst hopen we dat nog meer van onze vrijwilligers de stap zetten om de cursus te doen. Veel dank aan de NLGR voor de organisatie!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Midzomerfeest

Op zaterdag 22 juni was het gelukkig droog, zonnig en veel warmer dan de afgelopen weken. Dus het Midzomerfeest ging door!  Om 10 uur zaten ...